Co z rychtykiem? Myślałam że 'ino richtik' to będzie 'tylko szybko', a właśnie mnie poinformowano że to nie jest szybko, tylko dobrze, w sam raz i właściwie. Czy istnieje jakieś śląskie słówko na określenie że ma być szybko w sensie zaraz?
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
_________________ "I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
Jander, ale poważnie? Nie robisz sobie ze mnie jaj, czy coś? Może być 'ino gibko, bo cośtam?'
MrSpellu, może sobie być germanizm albo cokolwiek, i tak mi nie pasuje znaczeniowo
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
Potwierdzam gibko. Richtik to "dokładnie" czy coś bardzo podobnego. I chyba też "racja", bo kojarzy mi się gdzieś daleko w głowie coś w stylu mosz rycht (richt?).
I chyba też "racja", bo kojarzy mi się gdzieś daleko w głowie coś w stylu mosz rycht (richt?).
Mosz recht.
_________________ Yes, empirical evidence is the foundation of science. Yes, blind faith is the death of reason. No, this does not logically imply that anyone is ethically obligated to demonstrate the existence of breasts under laboratory conditions.
_________________ Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia
Ł napisał/a:
wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Wczoraj dostałem fakturę i osłupiałem widząc co na niej jest.
"Usługa logowania"
Niby mogłoby coś takiego być, tyle, że w tym przypadku chodzi o "nadruk loga na klocki" (SIC!).
I jeszcze mi inny "marketingowiec" dopowiedział, że "no faktycznie, mógł zamiennie napisać rebranding" ...
Jakie qrza twarz "zamiennie" ?!?
Od kiedy to "nakładanie loga" to "logowanie", do stu tysięcy złamanych wtyczek usb?!?
I to, ani po polskiemu, ani po angielskiemu - nie są to zamienniki, ani nawet obok siebie nie stały!?!
Mam ochotę wyjść z tego świata i znaleźć jakiś inny, w tym już nic nie działa poprawnie ...
_________________ Załączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
_________________ Yes, empirical evidence is the foundation of science. Yes, blind faith is the death of reason. No, this does not logically imply that anyone is ethically obligated to demonstrate the existence of breasts under laboratory conditions.
Mam ochotę wyjść z tego świata i znaleźć jakiś inny, w tym już nic nie działa poprawnie ...
Słyszałem że polska intensywnie lobbuje by amerykanie wysłali w kosmos jednego polaka, teraz wszystko się układa w logiczną całość
_________________ Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia
Ł napisał/a:
wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Usługa znakowania. Logować to się można na skrzynkę. I być może jest to jeszcze pewna forma dewiacji seksualnej, która zahacza o dendronekrofilię i autoerotyzm w jednym
_________________ "I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum