Tylko UW do wzięcia, a z Artefaktów nic, bo Simmons już był, a Gibson jest "nieczytalny"
Wielka szkoda, że świeżych Artefaktów niet
Tęsknię również za twórczością K.J. Parkera
Na pierwszy rzut oka tylko UW mnie interesuje. Jeszcze nie wiem, co z Artefaktami - może kupię, żeby zachować integralność serii. I jeszcze zastanawiam się nad "Epoką diamentu" - niby już mam, ale jeśli to nowe tłumaczenie i będzie ładnie wydane, to może się skuszę.
_________________ All you have to do is tilt your head to the left, close your eyes, and let your mind soar like an eeeeeagle
Wszystko chuj
O ja wam mówię wszystko chuj
Może czasem trochę mniejszy
Ale potem jeszcze większy
22 i 25 zł za książki w twardych oprawach i tej objętości, w przyjemnej dla oka szacie. Rzeczywiście. Drożyzna.
"Czerwony śnieg" - 26 zł
"Matka Edenu" - 29 zł
Okulary by się Panu przydały
Nie twierdzę, że drożyzna, ale można jeszcze trochę poczekać i bez problemu kupić taniej, co dla prawdziwych książkoholików ma duże znaczenie, wszak kupują dużo i namiętnie...
W Ępiku zamawiałem po 21,99 zł za "Czerwony Śnieg" i 24,99 zł za "Ciemny Eden".
Ale nawet przyjmując te ceny podane przez ciebie - nadal: co za zdzierstwo. Dlaczego nie kosztują 19,99 zł i to za dwie?
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Proszę zwrócić uwagę na aspekt logiczny, który Panu najwyraźniej umyka: po cóż kupować drożej, skoro można trochę poczekać i "kupnąć" taniej? Poza tym to Empik... Hello... Wspierasz Pan tego molocha?
ASX76 to kutwa, ale w jednym ma rację - wspieranie Ępiku jest be.
Żelki to prawda, dobro i piękno skondensowane w łatwej do przełknięcia formie żelatynowych zwierzątek. Wyobraź sobie świat bez żelków - byłbyś w stanie żyć pośród tego niegościnnego, jałowego pustkowia wiedząc, że znikąd nadzieje?
MORT napisał/a:
Romulus, Tix właśnie cię pobił w redneckowaniu.
Romulus - nie decydujemy o losach świata.
Ł - CHYBA TY
MrSpellu - Rebe, czego nie rozumiesz w zdaniu:
ŻYDOMASONERIA JEST TAJNA, psiakrew?
Lepiej być kutwą, niż frajerem. Tym bardziej, gdy się nie ma parcia na natychmiastową lekturę. A kupić jak najszybciej tylko po to, aby postawić na półce gdzie już dawno nie ma miejsca? Ni chu..
Aha, a ta rzekoma "kutwa" kieruje się żelazną logiką podczas zakupów polegającą na wyczekiwaniu na okazje. Dzięki temu oszczędza, co i tak przeznacza na książki i komiksy, tyle że więcej można ich nabyć. "Ziarno do ziarnka zbierze się miarka"
Oczywiście, że "wspieram". Za to, że mogę zamawiać do salonów i nie przejmować się kurierami, pocztą itp.
Myślisz Pan przestarzałymi kategoriami. Toż można przykładowo zamówić przesyłkę do paczkomatu, lub kiosku Ruchu. Czym tu się przejmować? Przychodzi sms z info, że paczka czeka... i czym tu się przejmować?
Oczywiście, że "wspieram". Za to, że mogę zamawiać do salonów i nie przejmować się kurierami, pocztą itp.
Myślisz Pan przestarzałymi kategoriami. Toż można przykładowo zamówić przesyłkę do paczkomatu, lub kiosku Ruchu. Czym tu się przejmować? Przychodzi sms z info, że paczka czeka... i czym tu się przejmować?
Można też nie płacić za koszty przesyłki, co oferuję Ępik. Zaraz odpiszesz: że można zamówić dziesięć książek w cenie jednej w jakiejś promocji i wtedy wysyłka gratis. Albo coś w tym stylu. Ale mnie się nigdy nie chce czekać tak długo aż mi się dziesięć książek w cenie jednej uzbiera. Zazwyczaj kupuję po dwie, od wielkiego dzwonu - trzy na raz. Jeśli już kupuję w papierze. UW akurat kupuję w papierze więc te ceny w Ępiku były wystarczająco atrakcyjne. Bez kosztów wysyłki i konieczności biegania do paczkomatu lub na pocztę albo użerania się z kurierem. Za to szybko, sprawnie, w trakcie innych zakupów w centrum handlowym.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Bo to nie chwilowy bestseller jest. Sam mam od zawsze pierwsze wydanie. Mnie interesuje Ada Palmer. Ciekawym, czy to pierwsze półrocze będzie aktualne?
_________________ Nie było Nieba ani Ziemi, ino jeden dumb stojał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum