Książki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Help Desk
Autor Wiadomość
BG 
Wyżełłak


Posty: 1793
Wysłany: 2018-07-16, 19:09   

Okazało się, że żeby ominąć te absurdalne domyślne ustawienia w komórkach arkusza, to trzeba kliknąć prawym przyciskiem myszy na komórkę, wejść w opcję "formatuj komórki", i z kategorii wybrać "Tekstowe" (zamiast domyślnych "Ogólnych", które są na pierwszym miejscu).

Czyli nie chodziło o format daty, tylko o format ogólny ustawiany automatycznie zamiast tekstowego.
_________________
Załaduj Wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj.
 
 
utrivv 
Roztargniony mag


Posty: 5597
Skąd: Z kapusty
Wysłany: 2018-07-17, 06:24   

BG, to oczywiste ale niestety nie zawsze to działa bo excel jest mądrzejszy :)
_________________
Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia //utrivv

Ł napisał/a:

wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.


Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
 
 
Trojan 


Posty: 4055
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2018-09-03, 11:16   

Steam
Kupiłem sobie na humble-bumble zestaw planszówek ( https://www.humblebundle....gn=tile_index_3 )

sprzedaż idzie poprzez steama

celem pogrania w pathfindera na tablecie
no i nie mam pojęcia jak to zainstalować ( i tak aktywacja kodu musiala iść przez kompa bo apka stema na tablecie nie ma takiej opcji jak "aktywuj grę coś tam coś tam" .
no i co zrobić żeby to zaintalować na tablecie - niby pojawia się w bibliotece ale nie widzę opcji zainstaluj.

pozdro
 
 
BG 
Wyżełłak


Posty: 1793
Wysłany: 2018-11-09, 10:01   

W excelu muszę zmienić w jednej z kolumn listę nazwisk z pisanych całe słowa wielką literą na pisane normalnie, czyli tylko pierwsze litery słów wielkie, a reszta małe. Jak to zrobić?
W internecie znalazłem wzór na formułę "z wielkiej litery", tylko że to się nie sprawdza w tym przypadku, bo potrzebne słowa mam tylko w jednej kolumnie, i to tę kolumnę muszę zmienić. W drugiej kolumnie mam wpisane całkiem inne słowa. A na wszystkich portalach, na których były tego typu wskazówki, autorzy tych wskazówek zakładają, że w obu kolumnach ma się wpisane te same słowa, tylko różną wielkością liter. A w tym przypadku tak nie jest.
Więc jak automatycznie zmienić wielkość liter w całej kolumnie, jeśli potrzebne słowa mam tylko w tej jednej kolumnie, a w drugiej mam całkiem inne słowa?
_________________
Załaduj Wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj.
 
 
Rashmika 


Posty: 505
Wysłany: 2018-11-09, 10:11   

Częsty problem, używam tego tutka:
https://easykey.uk/excel/excel-changing-capital-letters-to-sentence-case
_________________
Odblurbiacz
 
 
BG 
Wyżełłak


Posty: 1793
Wysłany: 2018-11-09, 12:11   

Dzięki, załatwiłem sprawę z listą w kolumnie.
_________________
Załaduj Wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj.
 
 
BG 
Wyżełłak


Posty: 1793
Wysłany: 2018-12-11, 17:29   

Czy można jakoś samodzielnie rozwiązać problem niedziałania myszy z powodu pojawiającego się co jakiś czas komunikatu "Skok napięcia na porcie USB" i poniżej opisu: "Urządzenie Nieznane urządzenie USB potrzebuje więcej energii niż port może dostarczyć", czy trzeba pójść z laptopem do serwisu? Co można zrobić, żeby rozwiązać ten problem?

Czyli, port USB jakby nie rozpoznaje myszy.
Komunikat pojawia się niezależnie od tego, czy laptop jest podłączony do kabla, czy odłączony.
Lenovo to jedyny mój laptop, z którym jest taki problem. HP i Toshiba, których używałem wcześniej, nie miały takich problemów.
_________________
Załaduj Wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj.
 
 
ASX76 
twój stary


Posty: 12415
Skąd: kurna chata
Wysłany: 2018-12-22, 01:12   

Po przejściu z Visty (32 bit) na Windows 7 (32 bit) po włączeniu filmu w VLC, czy jakimkolwiek innym odtwarzaczu, widać piksele i jest problem z płynnością ruchu. Azaliż ktoś się orientuje, cóż z tym fantem począć?
 
 
Fidel-F2 


Posty: 8081
Wysłany: 2018-12-22, 04:33   

Kup komputer
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3410
Wysłany: 2018-12-22, 08:44   

Kodeki zainstalowales?
 
 
ASX76 
twój stary


Posty: 12415
Skąd: kurna chata
Wysłany: 2018-12-22, 16:53   

dworkin napisał/a:
Kodeki zainstalowales?


K-Lite Codec Pack 1460.
Poza tym VLC ma własne, wbudowane kodeki, więc czy nie będą sobie wchodzić w paradę?
Tak czy owak, najpierw zainstalowałem VLC, a gdy było kupsko, ściągnąłem powyższe kodeki. Przydało się jak umarłemu kolacja.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Nasze bannery

Współpracujemy:
[ Wydawnictwo MAG | Katedra | Geniusze fantastyki | Nagroda im. Żuławskiego ]

Zaprzyjaźnione strony:
[ Fahrenheit451 | FantastaPL | Neil Gaiman blog | Ogień i Lód | Qfant ]

Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13