Gra i trąbi Abercrombie. Tyle hałasu o tego bajkopisarza, że mimo obaw może w końcu siem przełamiem i kupiem, by siem przekonać. Chociaż kolejka taka, że dostać się przed me oblicze mógłby najwcześniej w 2021.
_________________ All those moments will be lost in time like tears in rain.
U mnie, gdybym chciał do niego wrócić (a nie chcę), przy moim obecnym tempie czytania, zająłby miejsce w kolejce z szansą spotkania jakoś w okolicach 2025. Prawie jak umówiona wizyta Polaka u specjalisty.
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
"Kłopotliwy pokój" za mną. No i nie da się o tej powieści pisać bez spoilerowania. Bardzo mi się podobała, jest lepsza niż część pierwsza, ale i ta przecież nie była najgorsza. O ile w tamtej chodziło przede wszystkim o rozstawienie zawodników na planszy, to w tej już jest gra po całości. A to i tak nie wszystko. I właśnie w taki sposób muszę się hamować. Bo nawet pisanie, kto z kim i przeciwko komu, jeśli chodzi o głównych bohaterów, może zepsuć trochę frajdy, ale pisanie o reszcie już zepsuje ją po całości.
Mam nadzieję, że trzecia część po brytyjskiej premierze szybciutko trafi do Polski. Pewnie dopiero za rok (skoro premiera w UK ma być we wrześniu tego roku).
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum