Książki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Help Desk
Autor Wiadomość
wred 


Posty: 2800
Wysłany: 2017-02-14, 23:16   

home.pl przy webd to jak porszak przy maluchu ;)
co do 2 pytania to nie miałem na tyle do czynienia.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-05, 17:39   

Zainstalowałem gierkę i odmawia mi dostępu każąc zalogować się z uprawnieniami administratora. Na kompie jest jedno konto więc z natury administratorskie? O co kaman?
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-05, 17:46   

Prawym - Właściwości - Zgodność - zaznacz Uruchom jako administrator - Zastosuj/OK
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-05, 19:20   

nie pomogło, różnica taka, że teraz nie wyskakuje okno z informacją, program dalej się nie uruchamia
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
Trojan 


Posty: 3063
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2017-04-05, 19:46   

Jaki program /gra ?
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-05, 19:47   

civ IV
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
Trojan 


Posty: 3063
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2017-04-05, 19:51   

:)

Mała szansa że ruszy. Z nowym komp + dwukartowosc + win10

W sumie to chyba bez szansy że uruchomisz civ4. To gra ze średniowiecza komputerowego. Mi się wiedźmin1 nie chciał odpalić na lenovo2kartowymz 2013 :)
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-05, 20:01   

:shock:
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-05, 20:03   

Masz tylko podstawke, czy az do Beyond the Sword?
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-05, 20:04   

podstawka i warlords

żadne nie działa
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-05, 20:26   

Sprobuj spatchowac jedno lub drugie stad: https://archive.org/download/Civilization_IV_Patch/Civ4Patch1.74_Final.exe lub https://archive.org/download/Civilization_IV_Patch/Civ4WarlordsPatch2.13.exe
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-05, 20:51   

d3dx9_32.dll problem
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-05, 21:26   

Zainstaluj to: https://www.microsoft.com...ails.aspx?id=35
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-05, 21:32   

bez zmian
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
utrivv 
Roztargniony mag


Posty: 5348
Skąd: Z kapusty
Wysłany: 2017-04-05, 21:59   

Może zainstaluj linucha, powinno działać
_________________
Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia //utrivv

Ł napisał/a:

wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.


Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
 
 
Trojan 


Posty: 3063
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2017-04-05, 23:12   

Winda 10 jest zupełnie innym systemem jak winxp - coś tam architektura itd. A i sam sprzęt jest z innej bajki -procek i HDD.
Civka 4 odwołuje się do plików których nie ma w win10 i do hardware'u który był kiedyś.
ciekaw problem z linuxem - może faktycznie mógłby pomóc - choć też wątpię z uwagi na hw

Tłumaczył mi to kiedyś kolo z komputronika.
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 16652
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2017-04-05, 23:21   

Wyciągnij starego kompa ze śmietnika.
_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-06, 05:18   

pieprzycie Trojan, powód jest taki, że Civ IV w wersji pudełkowej korzysta z jakichś tam zabezpieczeń DRM (cokolwiek to znaczy), które Microsoft uważa za niebezpieczne dla OS, więc je blokuje

ergo muszę chyba gdzieś ukraść jakąś wersję bezdyskową?
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-06, 05:40   

Kurwa, posrany jest ten świat. Mam od szwagra pożyczone Shogun 2 Zmierzch samurajów. Wcześniej nawet nie próbowałem. Teraz patrzę a tam "Do aktywacji wymagane jest połączenie z internetem oraz konto w systemie steam". Kurwa, jego w dupę pierdolona mać.
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-06, 05:48   

Age of Wonders III

"Do aktywacji wymagane jest połączenie z internetem oraz konto w systemie steam".

Kurwa, jakbym chciał zakładać konto na steam to bym nie kupował pudełka. Pojebało tych ludzi dokumentnie. Ja pierdolę.
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-06, 06:06   

chuj kurwa
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
utrivv 
Roztargniony mag


Posty: 5348
Skąd: Z kapusty
Wysłany: 2017-04-06, 06:35   

Fidel-F2 napisał/a:
Kwiat i róża

Poprawiłem

Fidel przecież nie po to kupowałeś komputer za 5 kafli żeby grać w stare gierki. Postaw sobie linuxa na te starocie, możesz być pewny że Civ IV ruszy, inne chyba też, emulator windows bardzo się poprawił
Ew. tak jak ci radzili uruchom stary komputer
_________________
Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia //utrivv

Ł napisał/a:

wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.


Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-06, 06:50   

utrivv, ale wystarczyłoby jedno kliknięcie, że mam w dupie obawy Microsoftu i biorę to na siebie i proszę odblokować.
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-06, 07:06   

Czyli najnowsza wersja DirectX nie rozwiazala problemu, potrzebna jest tez starsza: https://www.microsoft.com...s.aspx?id=14310 Musisz wypakowac ja do jakiegos folderu na dysku i stamtad uruchomic DXSETUP.exe.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-06, 16:07   

niestety nie
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-06, 16:39   

Nadal chodzi o plik d3dx9_32.dll? Masz go w folderze C:\Windows\system32\ lub w folderze z gra?
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-06, 16:55   

mam, nie wiem o co chodzi, gra po prostu nie startuje
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-06, 17:05   

To znak, by kupić Civke VI i oczywiscie zalozyc konto na Steamie.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7295
Wysłany: 2017-04-07, 01:16   

V była ujowa jak tylko mogła być. Nie mam zaufania do VI.
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
dworkin 


Posty: 3259
Wysłany: 2017-04-07, 07:05   

Jakbys poszedl w Steama, co jest nieuniknione, jesli chce byc sie graczem dzisiaj, moglbys obadac demko - http://store.steampowered.com/app/289070

Zreszta Czwórkę mozna miec na Steamie za 20 zeta - http://allegro.pl/sid-mei...6704187886.html - i juz na pewno bedzie dzialac, bo to wlasnie platformy typu Steam doprowadzily do rezygnacji z tych chorych zabezpieczen polowy poprzedniego dziesieciolecia.

PS - Ceny w sklepie Steama (poza promocja) sa dla Polaka zbyt wysokie, dlatego klucze do gier na Steama kupuje sie znacznie taniej (np. 4 x taniej) na Allegro lub jakichs portalach z kodami. Potem tylko aktywuje na Steamie.
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Nasze bannery

Współpracujemy:
[ Wydawnictwo MAG | Wydawnictwo Solaris | Katedra | Geniusze fantastyki | Nagroda im. Żuławskiego ]

Zaprzyjaźnione strony:
[ Fahrenheit451 | FantastaPL | Neil Gaiman blog | Ogień i Lód | Qfant | Craiis ]

Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 14