Książki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Help Desk
Autor Wiadomość
wred 


Posty: 2830
Wysłany: 2008-03-05, 01:16   

czemu nielegalne ? przecież kupiłaś ?, tylko nie dali Ci płyty, dobrze rozumiem ?
 
 
Dhuaine 
Catty


Posty: 662
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-05, 01:58   

Kupiłam na bank, a z płytą to nie pamiętam xD Albo mi jej nie dali, albo jest, tylko została w domu, w pudle ze wszystkimi płytami. Ze sobą mam tylko obie windy i sterowniki do pada. O_o Nie mogę sobie za nic przypomnieć, czy do Nero była płyta czy nie...
_________________
goodreads .
 
 
Asuryan 
Król Bogów


Posty: 3216
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-05, 22:00   

Spróbuj może namierzyć to cholerstwo w Menadżerze zadań, wyłącz z niego i za pomocą RegCleanera wywal z czego się da (programów, autostartu, kopi plików i czyszczenia rejestru). Jest szansa że się uda zabić chama raz na zawsze.
_________________
"Sometimes known as the Phoenix King, Asuryan was the king and the most powerful deity of the pantheon of Eldar gods. He was believed to be the psychic might of the whole universe."
 
 
Dhuaine 
Catty


Posty: 662
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-05, 23:27   

Hm... Żeby to był jeden program, to bym na niego i Smart Bustera wytoczyła, ale boję się, że całe Nero Essentials się rozjedzie. >.< Ten RegCleaner nie zniszczy powiązanych z nim programów?
_________________
goodreads .
 
 
Asuryan 
Król Bogów


Posty: 3216
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-08, 17:42   

Dhuaine napisał/a:
Ten RegCleaner nie zniszczy powiązanych z nim programów?

Nie wiem - Reg Cleener niszczy wpisy do rejesru Windowsa i usuwa badziewie z autostartu, więc raczej nie - ale pewny tego na 100% nie jestem.
_________________
"Sometimes known as the Phoenix King, Asuryan was the king and the most powerful deity of the pantheon of Eldar gods. He was believed to be the psychic might of the whole universe."
 
 
Zireael 


Posty: 516
Skąd: Maribor
Wysłany: 2008-03-08, 22:51   

Dzisiaj, kiedy włączyłam kompa wyjechał mi widoczny na zrzucie komunikat. Został zamordowany, jednak nie daje za wygraną i pojawia się co kilkanaście minut.
Zakłóceń w działaniu netu brak, moje IP jest zewnętrzne, jestem w niewielkiej, lokalnej sieci LAN.
Ktoś jest mi w stanie wyjaśnić o co chodzi? o_O
 
 
Dhuaine 
Catty


Posty: 662
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-08, 23:46   

Musiałaś tak zmniejszać ten diabelski screen? :P
Jeśli jesteś w LAN, to masz też IP wewnętrzne, używane tylko w sieci lokalnej. Pewno tam jest problem, mianowicie jakiś inny komp ma to samo IP. Zrugaj admina ;)
_________________
goodreads .
 
 
MadMill 
Bucek


Posty: 5381
Skąd: hcubyw ikleiw
Wysłany: 2008-05-16, 19:18   

Potrzebuje programu do rozkodowania - czy jak to tam się zwie - z PDFa do Worda. Mam stany w PDFie teksty, i muszę go do Worda zwalić. Ma ktoś jakiś taki program? o.o''
_________________

"Życie... nienawidź je lub ignoruj, polubić się go nie da."
Marvin
 
 
Gand 
Smart Guy


Posty: 680
Wysłany: 2008-05-16, 22:33   

Pytanie do znających się :P
Chcę dokupić 2GB RAMu.
Ile to mnie będzie kosztować?
Jaką pamięć kupować i dlaczego?
Jak to ustrojstwo wepchnąć w kompa?
_________________
We care a lot about the army navy air force and marines
We care a lot about the SF, NY and LAPD
We care a lot about you people, about your guns
about the wars you're fighting gee that looks like fun

We care a lot about the Garbage Pail Kids, they never lie
We care a lot about Transformers cause there's more than meets the eye

We care a lot about the little things, the bigger things we top
We care a lot about you people yeah you bet we care a lot.
 
 
Ł 
dziura w niebycie


Posty: 4426
Skąd: fnord
Wysłany: 2008-05-16, 23:31   

MadMill napisał/a:
Potrzebuje programu do rozkodowania - czy jak to tam się zwie - z PDFa do Worda. Mam stany w PDFie teksty, i muszę go do Worda zwalić. Ma ktoś jakiś taki program? o.o''


http://www.google.com/sea...=utf-8&oe=utf-8

(nie chce się czepiać ale wyszukanie tego programu zajełoby ci krócej niż napisane tego posta powyżej - trochę samodzielności elementarnej : p)

Gandowi nie pomogę bo brak mi orientacji. No może prócz tego że RAM się podpina pod sloty na karcie głowej. : PPPPP
 
 
Olisiątko 


Posty: 819
Skąd: Izolatka
Wysłany: 2008-05-16, 23:46   

Gand napisał/a:

Ile to mnie będzie kosztować?
Jaką pamięć kupować i dlaczego?
Jak to ustrojstwo wepchnąć w kompa?


Zalezy jak dobre chcesz mieć....
Ważne by pamięć miała 800Mhz i jak najniższy timing [x-x-x-x]. Powód - szybkość, szybkosć, szybkość.
A-Data, Geil, Kingston, Corsair... można kupowac w sumie w ciemno ;)

Za 150zł dostaniesz dobre A-Data 2x1GB 800MHZ Extreme Edition 4-4-4-12.

Instalacja? Otwierasz opakowanie z pamięcią, otwierasz kompa, wsadzasz, zamykasz, odpalasz.
_________________
All the ways you wish you could be, that's me.
I look like you wanna look.
I fuck like you wanna fuck.
I am smart, capable, and most importantly, I am free in all the ways that you are not.
 
 
Gand 
Smart Guy


Posty: 680
Wysłany: 2008-05-17, 00:13   

Thx Oly :P

No to jeszcze jeden problem, który mam od kiedy tylko mam tego kompa (rok z kawałkiem) i w końcu chyba trzeba się z nim uporać.
Chodzi o to, że minimalizują mi się gry. Ot tak, same z siebie. Raz, przywracam, drugi raz, przywracam, trzeci raz i znów muszę przywracać, a zdarza się, że i zminimalizuje się po raz czwarty.
Kompletnie nie wiem, co jest tego powodem.
Ale wygląda to tak, jakby jakiś plik otwierał się w tle. Tylko kompletnie nie wiem jaki i jak temu zaradzić.

Pomocy, bo już tracę cierpliwości. A bardzo chce mi się grać w Assassin's Creed. ; (
_________________
We care a lot about the army navy air force and marines
We care a lot about the SF, NY and LAPD
We care a lot about you people, about your guns
about the wars you're fighting gee that looks like fun

We care a lot about the Garbage Pail Kids, they never lie
We care a lot about Transformers cause there's more than meets the eye

We care a lot about the little things, the bigger things we top
We care a lot about you people yeah you bet we care a lot.
 
 
Asuryan 
Król Bogów


Posty: 3216
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-17, 11:35   

Gand - prawdopodobnie to jakieś komunikatory lub antywir. Komunikatory na czas grania po prostu wyłącz, może w tym przypadku pomoże.
_________________
"Sometimes known as the Phoenix King, Asuryan was the king and the most powerful deity of the pantheon of Eldar gods. He was believed to be the psychic might of the whole universe."
 
 
Sunshine 


Posty: 216
Wysłany: 2008-05-17, 13:13   

MadMill napisał/a:
Potrzebuje programu do rozkodowania - czy jak to tam się zwie - z PDFa do Worda. Mam stany w PDFie teksty, i muszę go do Worda zwalić. Ma ktoś jakiś taki program? o.o''


Bezplatny konwerter, nie wrzuca spamu i bannerów, nie trzeba nic instalować, nigdzie się rejestrować. Konwertuje dokumenty, muzyke, filmy. Odkrylam go calkiem przypadkowo.
klik
 
 
BitterSweet 
Slave Driver


Posty: 606
Skąd: Zoznowitz
Wysłany: 2008-05-20, 11:59   

Mój problem jest zapewne trywialny, niestety ja nie umiem sobie z nim poradzić... xD

Gdy włączam komputer, na monitorze pojawia sie czarne tło a na nim:
"Warning, re-enter CPU ( shortcut od computer? o_O ) Settings and remember to save it before quit!" Oczywiście nie wchodzę, bo ja się tam nie umiem połapać, więc wciskam F1 aby to pominąć.
W ogóle o co chodzi? Nigdy mi się tak nie zdarzyło. I wszystko to objawia się tym, że za każdym razem godzina na kompie ustawia się na 00:00 i data 31 grudnia... o.o Wiem, ze to pewnie coś z ustawieniami (taka domyślna jestem, o! XDDDD), ale co mam zrobić i jak to wykonać krok po kroku. Help me! o.o
 
 
wred 


Posty: 2830
Wysłany: 2008-05-20, 12:30   

imo bateria w biosie padła
 
 
batou 


Posty: 505
Skąd: Tai chi
Wysłany: 2008-05-20, 13:31   

Niekoniecznie. Wejdź do BIOSU (przy starcie kompa wciśnij F2 albo Del) i wyjdź zapisując konfigurację. Powinna być tam taka opcja. Dokładnie nie napiszę gdzie, bo to zależy od BIOSu.
_________________
dont open your eyes you wont like what you see
the devils of truth steal the souls of the free
 
 
BitterSweet 
Slave Driver


Posty: 606
Skąd: Zoznowitz
Wysłany: 2008-05-20, 13:32   

Dzięki. Spróbuję. a jak nie to znowu w tym temacie poględzę ;P
 
 
wred 


Posty: 2830
Wysłany: 2008-05-20, 14:00   

no tak, może nie padła jeszcze, ale bios się wyzerował, czyli może jeszcze długo był komp nie używany, albo masz go zbyt podkręconego :) . Jeżeli to pierwsze to wystarczy wejść i zapisać jak powiedział Batou, jak podkręcony to zmniejszyć podkręcenie, a jak się jednak będzie powtarzało to wymienić bakteryjkę

 
 
Mogget 


Posty: 178
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-26, 20:12   

A więc: gdy włączam muzykę przez winampa lub filmy przez all playera wszystko jest w porządku (jest głos), ale gdy wejdę na jakąś stronę z muzyką np. youtube czy wrzutę to nie ma głosu, piosenki są odtwarzane ale nic nie słychać :/ ktoś wie jak mogę to naprawić?
 
 
Regissa 
wredna wiedźma


Posty: 578
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-05-26, 22:12   

Pomocy! Co jest nie tak w moim kompie, że zaraz po otwarciu systemu wyrzuca mi komunikat: Wystąpił problem z aplikacją Explorer.EXE... Zaznaczam, jeszcze nie zdążyłam niczego włączyć... I na dodatek potem system całkiem wisi i pomaga mu tylko twardy reset...
Szukałam w sieci, ale znikąd pomocy...
//ari
_________________
Paskudny otacza nas świat. Ale to nie powód, byśmy wszyscy paskudnieli. Yurga z Zarzecza
 
 
wred 


Posty: 2830
Wysłany: 2008-05-26, 23:58   

Mogget - imo kodeki jakieś Ci padły - zainstaluj je od nowa

Reg - problem jest mocno złożony :P - napisz jaki windows - jeżeli xp to popatrz do rejestru zdarzeń, jeżeli legalny to może zaktualizuj, być może potrzeba będzie naprawić system z płyty, może masz błędy poważne na dysku (takie których scandisk nie poprawi sam)... możliwości setki, no i może oczywiście jakiś robal zapaskudził Ci w kompie
 
 
Kal 
szukająca swojego m.


Posty: 206
Skąd: z MAG-a
Wysłany: 2008-05-27, 09:39   

A ja mam pytanie odnośnie skanowania przy uruchamianiu się windowsa. Za każdym razem mój komp chce skanować dysk (na którym nie jest nawet win zainstalowany), tak jakbym nie zamykała poprawnie kompa - wiecie niebieski ekranik i te sprawy ;)
Jak to zlikwidować bo mnie to wkurza :)
_________________
Nikt nie zasługuje na moje łzy, a ten kto na nie zasługuje, na pewno nie doprowadzi mnie do płaczu
 
 
Regissa 
wredna wiedźma


Posty: 578
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-05-27, 10:19   

Wredziu, dzięki, próbowałam już większości z tego, co powiedziałeś, więc zostaje mi jeszcze podniesienie systemu z płyty... Ale na to potrzebuję najpierw zgrać wszystkie fotki i inne dobra z dysku. Wcześniej mi się nie chciało, to teraz mnie zmusza ;)
A twórcom robali i innego badziewia ucinałabym paluszki...
_________________
Paskudny otacza nas świat. Ale to nie powód, byśmy wszyscy paskudnieli. Yurga z Zarzecza
 
 
batou 


Posty: 505
Skąd: Tai chi
Wysłany: 2008-05-27, 12:15   

Kal, jeśli to skanowanie po każdym restarcie nie znajduje żadnych błędów to możesz wyłączyć ten dysk (a dokładniej partycję) ze skanowania w ogóle. Zakładając, że masz XP i partycję na systemie plików NTFS zrób tak: Start-->Uruchom--> wpisz cmd i w kolejnym oknie wpisz chkntfs /X "nazwa partycji którą zawsze skanuje" Jeśli chodzi o partycję oznaczoną D, całe polecenie wyglądałoby tak:

chkntfs /X D:

Ale jeśli w tym skanowaniu wychodzą ciągle jakieś błędy to może to być spowodowane uszkodzeniem dysku... Wtedy sugeruję ewakuację ;)
_________________
dont open your eyes you wont like what you see
the devils of truth steal the souls of the free
 
 
wred 


Posty: 2830
Wysłany: 2008-05-27, 12:22   

Regissa napisał/a:
Wredziu, dzięki, próbowałam już większości z tego, co powiedziałeś, więc zostaje mi jeszcze podniesienie systemu z płyty...
Niekoniecznie od razu reinstalkę - dysk możesz ponaprawiać uruchamiając z płyty konsolę odzyskiwania systemu (piszę z pamięci) i odpalając polecenia chkdsk, dokładniej Ci napiszę potem bo teraz muszę mykać.


Kal - zrób dokładne skanowanie partycji (z badaniem powierzchni) - zawsze to ewentualne bad sectory wyłapiesz, to w ogóle partycja NTFS ?
 
 
Kal 
szukająca swojego m.


Posty: 206
Skąd: z MAG-a
Wysłany: 2008-05-27, 12:28   

wred napisał/a:
zrób dokładne skanowanie partycji (z badaniem powierzchni)

A jak to się robi? :P


wred napisał/a:
to w ogóle partycja NTFS

Tak.
_________________
Nikt nie zasługuje na moje łzy, a ten kto na nie zasługuje, na pewno nie doprowadzi mnie do płaczu
 
 
Regissa 
wredna wiedźma


Posty: 578
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-05-27, 12:35   

wred napisał/a:
Niekoniecznie od razu reinstalkę - dysk możesz ponaprawiać uruchamiając z płyty konsolę odzyskiwania systemu

Hmm... No nie wiem, bo ja płytki Windowsa nie mam, tylko taką "odzyskiwawszą", którą mi Toshiba dała... Tak to jest, jak się kupuje kompa z systemem... A na płytce, z tego co widzę, istnieje tylko opcja "reinstalacyjna".
_________________
Paskudny otacza nas świat. Ale to nie powód, byśmy wszyscy paskudnieli. Yurga z Zarzecza
 
 
batou 


Posty: 505
Skąd: Tai chi
Wysłany: 2008-05-27, 12:53   

Kal napisał/a:
wred napisał/a:
zrób dokładne skanowanie partycji (z badaniem powierzchni)

A jak to się robi? :P

Prawym w "Mój komputer" na tej partycji --> Właściwości --> zakładka Narzędzia --> Sprawdź --> w kolejnym oknie zaznaczasz obie opcje i odpalasz sprawdzanie. Może to trochę potrwać.

Jeśli nie znajdzie żadnych błędów proponuję zrobić tak jak wcześniej pisałem. Winda czasami takie numery odstawia i nawet na nowych dyskach sprawdza partycje przy każdym uruchamianiu nie znajdując błędów. Zawsze ta moja opcja lepsza niż reinstalacja ;)
_________________
dont open your eyes you wont like what you see
the devils of truth steal the souls of the free
 
 
Kal 
szukająca swojego m.


Posty: 206
Skąd: z MAG-a
Wysłany: 2008-05-27, 13:01   

batou napisał/a:
Prawym w "Mój komputer" na tej partycji --> Właściwości --> zakładka Narzędzia --> Sprawdź --> w kolejnym oknie zaznaczasz obie opcje i odpalasz sprawdzanie. Może to trochę potrwać.

Aaa, to.
Cóż, nie mogę tego odpalić. W ogóle skan mi nie działa :P
_________________
Nikt nie zasługuje na moje łzy, a ten kto na nie zasługuje, na pewno nie doprowadzi mnie do płaczu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Fantasta.pl


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Nasze bannery

Współpracujemy:
[ Wydawnictwo MAG | Wydawnictwo Solaris | Katedra | Geniusze fantastyki | Nagroda im. Żuławskiego ]

Zaprzyjaźnione strony:
[ Fahrenheit451 | FantastaPL | Neil Gaiman blog | Ogień i Lód | Qfant ]

Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 13