Książki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Help Desk
Autor Wiadomość
ASX76 
twój ulubiony


Posty: 11680
Skąd: -inąd
Wysłany: 2014-11-17, 18:23   

Problem: jak sprawić, żeby "HoM&M 3 złota edycja" dało się uruchomić bez płyty przy użyciu "no cd heroes33"? Czy ktokolwiek byłby łaskaw "łopatologicznie" rzecz wyłożyć?
 
 
Magnis 


Posty: 1059
Wysłany: 2014-11-17, 23:13   

Nie próbowałeś zrobić wirtualnej płyty gry ;) .
Wystarczy alkohol 120 lub DAEMON Tools Lite i robisz wirtualny napęd płyty wtedy nie potrzeba cd z grą ;) .
_________________
Wielcy Przedwieczni : Dagon, Wielki Cthulhu i Wielki Staruch.
  
 
 
ASX76 
twój ulubiony


Posty: 11680
Skąd: -inąd
Wysłany: 2014-11-17, 23:15   

A jak dokładnie takie cudo się robi? Instrukcja, czy coś... ;)
 
 
Magnis 


Posty: 1059
Wysłany: 2014-11-17, 23:19   

Zobacz tutaj na filmik :

http://www.youtube.com/watch?v=l0Kp9k4xQrk

Jest instrukcja jak to się robi i pokazany jest program Deamon Tools Lite ;) .
_________________
Wielcy Przedwieczni : Dagon, Wielki Cthulhu i Wielki Staruch.
 
 
utrivv 
Roztargniony mag


Posty: 5240
Skąd: Z kapusty
Wysłany: 2014-11-18, 07:57   

Możesz tez użyć moda HoMM 3 HD, jako bonus masz możliwość uruchamiania gry w rozdzielczości wyższej niż 800x600 i w innym trybie (np. 16:9)
_________________
Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia //utrivv

Ł napisał/a:

wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.


Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 16568
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2014-11-25, 14:54   

Co robię źle?

Chcę użyć [youtube][/youtube]

i jak to robię, to mi nie wychodzi. A wychodziło --_-

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=d4CCg4dYe0A[/youtube]
_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 16568
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2014-11-25, 14:56   

Tobie też nie wychodzi --_-
_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
 
 
Asuryan 
Król Bogów


Posty: 3128
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-11-25, 14:57   

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=d4CCg4dYe0A[/youtube]

Ano nie.... i za szybko piszecie odpowiedzi, nie nadążam kasować :P
_________________
"Sometimes known as the Phoenix King, Asuryan was the king and the most powerful deity of the pantheon of Eldar gods. He was believed to be the psychic might of the whole universe."
  
 
 
MORT
in emergency brea...


Posty: 1905
Wysłany: 2014-11-25, 14:57   

usuń 's' (szyfrowanie) z https:

 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 16568
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2014-11-25, 15:02   



Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi, dobry człowieku //piwo
_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
 
 
Trojan 


Posty: 2778
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2015-06-30, 08:44   

taka ciekawostka/zagwozdka - właśnie drugi raz przytrafiło mi się że nie działa google - tzn nie wyszukuje - wyskakuje strona "niedostępna" , ale oczywiście net działa - i jak z palca wpisuje adres to normalnie odpala stronę. tylko przez google nie. Po jakims czasie to mija.
ktoś coś ?
 
 
Trojan 


Posty: 2778
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2015-10-22, 14:27   

hej
jest tu jakiś majster od WordPressa ?
Biblioteka mediów mi sie wyłożyła - z 2 tyg. nie zaglądałem na stronę, w wczoraj wchodzę i obrazki się nie wyświetlają ani na stronie ani w biblio - dopiero jak się kliknie szczegóły to obraz się ładuje.

Strona jest dopiero w konstrukcji, nieindeksowana i nie adresowana do ogółu - obrazków na stronie niewiele (1 ) a w biblio z 10 - .jpg do 40 kb
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7091
Wysłany: 2016-03-02, 14:50   

zainstalowałem grę z płyty, płyta wymagana do gry jest w napędzie, po kliknięciu w ikonę pojawia się komunikat:

Please login with administrator privileges and try again


Bardziej zalogować się niż jestem nie mogę. Gra była sto lat temu zainstalowana na innym kompie i nie przypominam sobie żadnych problemów. Jakieś porady?
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
sanatok
Latający Pomidor


Posty: 1349
Skąd: Megamaszyna
Wysłany: 2016-03-02, 17:30   

Jaka gra? Jaki system?
_________________
Meet Minsky. He understands that stability is destabilizing. Be like Minsky.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7091
Wysłany: 2016-03-02, 17:45   

Civ 4, Podstawka, działa, rozszerzenie Warlords nie działa. Obie mają oddzielne płyty i oddzielne ikony. Komp 4 letni więc coś starszego, nie ma mnie przy kompie teraz, a nie pamiętam.
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7091
Wysłany: 2016-03-02, 17:56   

Win 7
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
utrivv 
Roztargniony mag


Posty: 5240
Skąd: Z kapusty
Wysłany: 2016-03-02, 18:37   

Na win 7 zdaje się uprawnienia administratorskie nawet jak masz musisz specjalnie uruchomić (u mnie trzeba prawymklikiem uruchom jako administrator)
_________________
Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia //utrivv

Ł napisał/a:

wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.


Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
 
 
sanatok
Latający Pomidor


Posty: 1349
Skąd: Megamaszyna
Wysłany: 2016-03-02, 18:51   

Spróbuj usunąć aktualizację (KB3086255) albo start > cmd.exe

Cytat:
sc config secdrv start= demand
sc start secdrv
_________________
Meet Minsky. He understands that stability is destabilizing. Be like Minsky.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7091
Wysłany: 2016-03-02, 19:10   

utrivv, próbowałem, nie działa

sanatok, trochę zbyt enigmatyczne to jak dla mnie, zwłaszcza cytat
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
sanatok
Latający Pomidor


Posty: 1349
Skąd: Megamaszyna
Wysłany: 2016-03-02, 19:40   

Usuwanie aktualizacji w Windows 7 - działasz według instrukcji, znajdujesz aktualizacjie o nr KB3086255 i usuwasz ją. Dlaczego akurat tą?

https://support.microsoft.com/ napisał/a:
In addition to the changes that are listed for the vulnerabilities that are described in Microsoft Security Bulletin MS15-097, this security bulletin addresses a defense-in-depth update for the secdrv.sys driver, a third-party driver. The update turns off the service for the secdrv.sys driver. This may affect the ability to run some older games.


Bo ten update wyłącza secdrv.sys, a ten jest

Cytat:
This device driver is part of Macrovision's SafeDisc copy protection scheme. SafeDisc is designed to prevent the piracy of PC games, but has been controversial since its introduction because of problems it causes on many computers. It poses a potential security risk because it grants ring 0 (kernel) access to the programs it works with. Note that terminating the process may cause the game it was installed with to stop function


zabezpieczeniem antypirackim, którego niektóre starsze gry mogą wymagać.

Zamiast odinstalowywac akutalizację możesz zrobić to też tak:

*klikasz Start
*wpisujesz cmd - powinno Ci wyszykać w trakcie wpisywania
*odpalasz terminal za pomocą kombinacji [shift]+[ctrl]+[enter] (bo to by uruchomił się z uprawnieniami administratora, równie dobrze możesz to zrobić z 'prawoklika')
*w wierszu poleceń wpisujesz 'sc config secdrv start= demand' po czym naciskasz [enter]
*w wierszu poleceń wpisujesz 'sc start secdrv' i [enter]
*jeżeli będziesz chciał później wyłączyć secdrv.sys to znów wchodzisz do terminala i wpisujesz 'sc stop secdrv' i [enter], a następnie sc config secdrv start=disabled i [enter]

choć zdaje się, że najprostszym i najskuteczniejszym wyjściem było by zaaplikowanie tabletki 'no-cd'.
_________________
Meet Minsky. He understands that stability is destabilizing. Be like Minsky.
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7091
Wysłany: 2016-03-02, 20:41   

Dzięki, zadziałało.

edyta, ale swoją szosą, co to za kurestwo, żeby przy legalnej instalacji człowiek tak musiał się nagimnastykować, piździectwo, pierdolę legalne gry,
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
sanatok
Latający Pomidor


Posty: 1349
Skąd: Megamaszyna
Wysłany: 2016-03-02, 21:22   

To kwestia tego, że drzewniej za zabezpieczenie odpowiadał stworzony przez Macrovision secdrv.sys, który z czasem został wypchnięty przez opracowany przez Sony SecuRom (usługa systemowa pod nazwą UAService7.exe). Tak więc jako potencjalne zagrożenie dla bezpieczeństwa secdrv został wyłączony. Niestety gry, które z niego korzystały przestały z tego powodu działać (chyba, że jakieś GOTY, remaki itp, w które zabezpieczone są już inaczej).
_________________
Meet Minsky. He understands that stability is destabilizing. Be like Minsky.
 
 
Trojan 


Posty: 2778
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2016-03-02, 21:44   

Hmm, muszę sprawdzić czy moja Civ4 działa. ..
 
 
Trojan 


Posty: 2778
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2016-12-01, 09:59   

hej

dzisiaj pojawiła mi się w traya taka ikonka:



nic nie uruchamia, nie ma żadnego menu - wtf ?
jak sprawdzić do czego jest przypisana ? ktoś coś pomoże ?
 
 
Fidel-F2 


Posty: 7091
Wysłany: 2016-12-01, 10:23   

Wygląda jakby twój komp został hotspotem
_________________
Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

Adeptus Gedeon napisał/a:
integracja w duchu stworzenia katolickiego wolnorynkowego imperium.
 
 
utrivv 
Roztargniony mag


Posty: 5240
Skąd: Z kapusty
Wysłany: 2016-12-01, 10:31   

Kojarzy mi się z avastem - jakieś tam bezpieczna linia, wyłącz antywira i sprawdź czy zniknęło
_________________
Sens nie jest aprioryczną strukturą obecności, lecz ruchem rozplenienia, efektem gry różnicy i powtórzenia //utrivv

Ł napisał/a:

wydrukowałem sobie ten wpis, złożyłem kartkę 8 razy i włożyłem do kieszeni mokrej koszuli. Wyschła od razu. I kota który leżał obok niej też zmumifikowało.


Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
 
 
dworkin 


Posty: 3222
Wysłany: 2016-12-01, 11:11   

Prawym na pasek zadan - Wlasciwosci - Pasek zadan - Obszar powiadomien - Dostosuj (Win 7)
lub:
Prawym na pasek zadan - Ustawienia - Pasek zadan - Obszar powiadomien - Wybierz ikony (Win 10)
lub:
Ctrl + Alt + Delete - Menedzer zadan - Procesy - zabijanie procesow az ikona zniknie
 
 
Trojan 


Posty: 2778
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2016-12-01, 15:55   

ok . dodatkowy proces avasta
thx
 
 
Trojan 


Posty: 2778
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2016-12-28, 13:20   

pytanie do zorientowanych
mam(y) firmowe konta/serwer na Home.pl Business Cloud Starter za 500 zł rocznie

jednocześnie ja mam swoje zabawki na webd.pl (za 70 zł/rok) a jak paczę na ich ofertę to parametry zbliżone do tego co nam daje Home.pl kosztują 130 zł rocznie a za 300 zł/ rok mam 200 giga i cała resztę b/o

więc się zapytuję zorientowanych - czy są jakieś dodatkowe "bonusy" jakie oferuje home.pl ? czy może warto się przenieść ? a jak przenieść - to jak bardzo jest skomplikowana ta operacja ?
 
 
Trojan 


Posty: 2778
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2017-02-14, 21:26   

I drugie pytanie,
Jest taki problem - M. ma MacBooka Aira,
I system się jej strasznie rozrasta -prawie jak android na tablecie.
Ma niby zainstalowane programy do czyszczenia ale g. to daje
Niby coś kasuje ale zamiast odzyskiwać miejsce na HDD to jeszcze je traci. Jakby się robiły jakieś ukryte kopie zapasowe ze wszystkiego.
Może ktoś coś doradzić gdzie szukać problemu? Ja tam w sumie nie tykam tego sprzętu, ale jej frustracja odbija się. ...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Fahrenheit 451


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Nasze bannery

Współpracujemy:
[ Wydawnictwo MAG | Wydawnictwo Solaris | Katedra | Geniusze fantastyki | Nagroda im. Żuławskiego ]

Zaprzyjaźnione strony:
[ Fahrenheit451 | FantastaPL | Neil Gaiman blog | Ogień i Lód | Qfant | Craiis ]

Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13